HD_MRK VIS logo
menu
menu
SNGL-TRNNG
1: training_category 2: trainingen 5: leidinggeven 6: Leidinggeven 7: training

In short


Locatie
Katwijk of midden van het land, afhankelijk van de deelnemers

Aantal deelnemers
maximaal 10

Kosten
Tot 15 juni: €1.575 incl materiaal + €500 locatie- en lunchkosten, alle kosten ex btw
Na 15 juni: €1.750 incl materiaal + €500 locatie- en lunchkosten, alle kosten ex btw

Data
#1: 9 februari, 11 maart, 25 maart en 26 april (VOL)
#2: 9 september, 4 oktober, 28 oktober, 29 november

Tijden
09.30 - 16.30
leidinggeven
direct aanmelden

Easy does it

Factuuradres

 

Contactpersoon organisatie

 

Deelnemer

 

Opleiding Coaching Skills (inclusief materiaal, locatie- en lunchkosten en btw)

Totaal: € -

Voorwaarden

Je ontvangt de factuur via e-mail

Opleiding ‘Coaching Skills’

Coachen is een vak. Maar ook als je geen ‘coach’ bent, zijn coachende vaardigheden één van de belangrijkste skills in je werk en het dagelijkse leven. Waarom? Omdat dicteren wat iemand moet doen, of adviseren hoe het beter moet, of het overnemen omdat het dan sneller gaat, niet meer past binnen de huidige werkcultuur. Wat wel past: iemand zelfstandiger maken, helpen in z’n vertrouwen in eigen kunnen. Teach a man how to fish… dat verhaal. En daar zijn coachende vaardigheden voor nodig.

 

Dus: wil je anderen helpen ontwikkelen en groeien? En is dat iets wat je voorheen voornamelijk op intuïtie deed maar wil je daar een stevigere basis en nieuwe tools voor hebben? Doe dan mee met de opleiding ‘coaching skills’. Zodat je je zelfverzekerder voelt in je aanpak en je meer voor de ander kan betekenen.

 

Voor wie?

 

Wat levert het je op?

 

Opzet

De opleiding ‘coaching skills’ bestaat uit 4 dagen:

1) De vraag ontrafelen

Je kan niet coachen als iemand niet gecoacht wil worden. We laten je in deze dag zien dat hoe sturender jij bent, hoe groter de weerstand. Wil je dat iemand open staat om zich te ontwikkelen, dan zul je pijn en verlangen naar de oppervlakte moeten laten komen. Je leert de juiste vragen stellen, je leert écht zuiver luisteren en wat je vervolgens doet met de informatie die je (nu wel!) hoort.

2) Inzicht in gedrag en patronen

We geven je de tools om bij een ander inzichtelijk te maken in welke patronen hij/zij zit, zodat van daaruit bewuste keuzes gemaakt kunnen worden. De coachings vaardigheden uit de vorige dag worden weer toegepast en aangescherpt en je leert hoe je iemand écht gebruik kan laten maken van zijn/haar kwaliteiten. Niet op de rem, maar juist op het gaspedaal!

Ps. Je zal je deze dag ook bewust worden van je eigen patronen. Durf jij het aan..?

3) In actie

Na het in kaart brengen van de vraag en patronen, is het tijd om iemand in actie te laten komen. Hoe doe je dat zonder het over te nemen of te adviseren? En hoe zorg je dat iemand ook écht in actie komt, in plaats van de motivatie te laten verwateren zodra het contact met jou voorbij is?

Ook pakken we vandaag veel voorkomende coachvragen en bedenken met elkaar wat mogelijke aanvliegroutes kunnen zijn voor een gesprek.

4) Doe het maar!

Op dag 4 gaan we de hele dag oefenen, brengen we alles bij elkaar en vieren we een feestje. Hoe precies, dat verklappen we nog niet 😉

 

Aanbevelingen

“Ooooo wat heb ik toch veel geleerd gisteren!! Net een uur gewandeld met die student en helemaal de cirkel van 8 gerockt en ‘wat voor ruimte is die ruimte’ gevraagd🙌 betrapte me nog wel op invullen etc maar ben soms ongemakkelijk stil geweest en dat hielp. Ze vond het een fijn gesprek, had haar echt geholpen en ze heeft een concreet voornemen om te gaan doen komende dagen.”

“Het is lang geleden dat ik thuiskwam met zoveel energie. En dat voelt heel goed. Jullie hebben zoveel gedeeld, ons laten ervaren en oefenen dat ik verwacht had dat ik nu kapot zou zijn. Maar het geeft me juist energie.”

“Ik heb er echt van genoten en alles opgeslurpt wat ik kon! Bovendien alle momenten aangegrepen om te oefenen (falen vol overtuiging :-)). En waarvoor ik jullie wil complimenteren is het volgende: 1. jullie bescheiden houding en tegelijkertijd merk je aan alles wat een bak ervaring en kennis jullie meebrengen! (Geen betweterige houding, maar wel stevig en vol wijsheid, love it!) 2. Nicklee gaf heel direct feedback op coachgesprekken en dat vond ik fijn en het was ook altijd rake feedback. Waardoor ik er iets mee kon. Dus dat rondlopen en inbreken, blijf dat doen!”

_DSPL_TEAM_MEMBER
Nicklee de Langen, Trainer, (team)coach
   
_DSPL_TEAM_MEMBER
Phyleen Manger Cats, Directeur, trainer, coach
   

open trainingen

DISPLAY ALL TRAINING PAGES (THEMES), WITH TRAININGS INCLUDED [check]
FTR