HD_MRK VIS logo
menu
menu
PG

Hoe ga ik om met stress?

Zelf hebben we bij VIS de portie ‘stress’ en ‘herstel’ wel achter de kiezen. En reken maar dat ook wij in dezelfde valkuil stappen. Dus lagen we in het weekend wéér voor pampus op de bank bij te komen van een drukke week. Maar gelukkig leren we hier ook van en hebben we onze meest waardevolle lessen voor jullie in één dag zien te verwerken. Weten wat de gouden lessen zijn voor omgaan met stress en behoud van energie in je werk en privé? Je leert én ervaart het in de Rebootcamp.

Hoe krijg ik rust in mijn hoofd?

Krijg je blinde paniek van je volle agenda en zit je daardoor tegen een burn-out aan? Mindfulness helpt je om de druk die je ervaart wat los te laten. Je leert zonder oordeel en vanuit de acceptatie van wat er nu op dit moment is, de draad weer op te pakken. Want doorduwen vanuit weerstand, dát kost pas energie en is een voedzame bodem voor stress en een burn-out!

Mindfulness kan je ook helpen in je communicatie, bij focus houden, bij stemmingswisselingen en bij omgaan met chronische pijn. Meer weten?

Hoe krijg ik rust in mijn lijf?

We willen ons allemaal fit, energiek en gezond voelen en toch schiet sporten en bewegen er vaak als eerst bij in. Gezond leven hoeft niet groots en meeslepend te zien. Het vraagt misschien wél om kleine aanpassingen in lifestyle. Dan zul je ervaren dat je minder last hebt van stress, je meer energie hebt om de dingen in je dagelijks leven aan te pakken, én je verkleint je risico op burn-out en overspannenheid.

Door de juiste aanpak op het gebied van voeding en sport zullen de stresshormonen dalen en kan je lichaam zich langzaam weer herstellen. Meer weten?

 

Hoe krijg ik rust in mijn agenda?

Slim plannen: de een gaat het gemakkelijker af dan de ander. Gelukkig is het te leren! Je agenda organiseren en je werk structuren kan op een manier dat je met meer focus en minder stress je werk kan doen. Zo voorkom je dat je met stress, overspannenheid of een burn-out thuis zit en zorg je dat je meer plezier hebt in je werk!

Leren omgaan met veelheid, druk en drukte gaat je helpen om te dealen met stress en herstellen van korte piekmomenten. Meer weten?

Kortom:

Wat moet ik doen bij stress?

Onze gouden formule bestaat uit sport, mindfulness en effectief werken. Iedere dag bewegen en eten waar je (langdurig) energie van krijgt, mindfulnessoefeningen en bewustwording waardoor je vat krijg op je hoofd en gevoel en effectief werken voor grip op je agenda en waardoor je optimaal je werk kunt doen! Hiermee voorkom je het gevoel van stress en verklein je het risico op overspannenheid en burn-out. 

 

Must-see! In dit filmpje legt neuropsycholoog Erik Scherder (wij zijn fan!) uit wat er in ons brein gebeurt bij stress en wat we nodig hebben om daarmee om te gaan en de stress te verminderen.

FTR