HD_MRK VIS logo
menu
menu
PG

Nieuwe Bazen – Mijn missie

Iedereen heeft afzonderlijk ook een eigen ‘bedoeling’: je eigen reden om te doen wat je doet. Als je jouw eigen bedoeling helder hebt, komt daar energie en motivatie uit voort om verantwoordelijkheid te nemen, werk uit te voeren, keuzes te maken. Simon Sinek zegt: ‘People don’t buy what you do, they buy why you do it.’ Hij gelooft dat de grote leiders van de wereld grote leiders zijn geworden, omdat mensen hen geloofden en bereid waren ze te volgen vanwege hun ‘why’. Ze werden getriggerd en gemotiveerd doordat die leiders lieten weten waarom ze deden wat ze deden, in plaats van slechts wat en hoe ze het deden. In het leiderschapsprogramma ga je zelf op zoek naar voorbeelden hiervan.

Maar als je jouw bedoeling hebt geformuleerd, wat doe je er dan precies mee? Ten eerste geloven we dat het voor jezelf een mooie check is. Je bent bezig met de voor jou essentiële vragen: waar haal ik mijn motivatie vandaan? Waarom werk ik hier ook alweer voor? Daarnaast zal je merken dat, wanneer je jouw bedoeling helder hebt, je gemakkelijker keuzes in je werk kunt maken en kunt communiceren met anderen over wat je waarom doet. Je zult met meer gemak kunnen aangeven wat je wil en hoe je dat wil aanpakken. Het waarom is namelijk al helder en vormt de kern van jouw aanpak!

In deze sessie gaan we op zoek naar wat jouw ‘why’ of jouw ‘bedoeling’ is. Jouw groepsgenoten en Phyleen helpen je om dit te formuleren.

FTR