HD_MRK VIS logo
menu
menu
PG

Ik als leider

Op de eerste dag van de PL leer je jezelf als leider kennen. We kijken hoe je omgaat met lastige situaties, wat je kernkwaliteiten zijn en hoe je omgaat met andere communicatiestijlen. We beginnen de dag met onderzoeken waar je staat: wat zijn je ervaringen, wat gaat er al goed en waar zie je verbetering mogelijk? Zo zorgen we dat de PL voor iedereen aansluit op persoonlijke leerdoelen.

Cirkel van 8

De Cirkel van 8 is het basismodel voor deze dag. Het is het mooiste model dat we kennen als het gaat over persoonlijk leiderschap, over kansen zien in plaats van problemen, over motiveren en actie ondernemen in plaats van klagen en afwachten tot het overgaat. We bespreken niet alleen hoe de Cirkel van 8 voor iedere deelnemer individueel werkt, maar ook hoe je dit kunt inzetten in bijvoorbeeld het motiveren van medewerkers.

Gedragsmatrix

Met de gedragsmatrix onderzoeken we 4 verschillende gedrags- en communicatiestijlen. Deelnemers ontdekken welke stijl bij hen past en wat ze van en aan andere stijlen kunnen leren. We oefenen met in samenwerken en communiceren met die andere stijlen en bespreken wat je – om effectief te zijn – daarin beter wel en niet kunt doen.

Kernkwaliteiten

Tot slot besteden we aandacht aan de kernkwaliteiten van iedere deelnemer. Aan de hand van de kernkwadranten van Offman kijken we waar bij ieder de kwaliteit, de valkuil, de uitdaging en de allergie zit.

Na vandaag:

FTR