HD_MRK VIS logo
menu
menu
PG

Dag 2: Omgaan met blokkades

Ochtend

We kennen ze allemaal wel, die stemmetjes in ons hoofd: ‘Dat kan ik echt niet’, ‘Het moet 100% perfect zijn, ik mag echt geen enkele fout maken’ of ‘Als ik dat zeg, krijg ik ruzie en komt het nooit meer goed..’. Die stemmetjes zorgen ervoor dat we gestrest worden, te hard werken en niet relaxt op situatie reageren of ze genoeg aanpakken. We manoeuvreren ons er lafjes langs, maar voelen en ervaren aan alles dat het niet oplevert wat we willen. We balen van onszelf, anderen die niet meewerken en van het tegenvallende resultaat.

Middag

Soms zijn er situaties waarin je het lastig of spannend vindt om iets bespreekbaar te maken. Stel je voor, je hebt behoefte aan meer ondersteuning, je bent het niet eens met de gang van zaken, je maakt je zorgen over iets, je verwachtingen pakken anders uit of je wilt gewoon even je ei kwijt. Hoe pak je zoiets aan? Hoe zorg je dat het vrij genoeg is om echt persoonlijk contact te maken over wat je te zeggen hebt, en ter zake genoeg om tot een goede oplossing te komen?

In dit dagdeel leren we je hoe hulp vraag en hoe je werkelijk persoonlijk contact maakt met anderen. Daarmee kun je een vruchtbaar en oplossingsgericht gesprek voeren over dingen die belangrijk voor jou zijn.

FTR