HD_MRK VIStrainingen logo
menu
menu
SNGL-TRNNG
1: training_category 2: trainingen 5: teams 6: Teams 7: training

In short


Locatie
Achter je computer, met een heerlijk kopje koffie erbij. Of thee.

Aantal deelnemers
Tussen 6 en 12 deelnemers is fijn. Heb je een veel groter team? Laten we overleggen wat wijsheid is.

Kosten
Totaalpakket 1.695 inclusief materiaal (9 modules van gemiddeld 1 uur, boek en werkboek) en 1 keuzemodule. Losse module: 175 euro. De modules zijn te koppelen aan werkoverleg en als je wilt dat we meekijken en 'on the spot' coachen, dan kost dit 100 euro per uur. Boek Team Management en werkboek teams apart zijn 30 euro per persoon.

Data
Tja. Doordeweeks graag.

Tijden
In overleg
teams
direct aanmelden

Easy does it

Online Teammagie

Online teammodules. Interactief, interessant en intensief. Werken aan en met je team, juist in deze tijd. Want ook al zijn jullie op afstand, we moeten elkaar meer dan ooit vasthouden. We maken er een prachtige ontmoeting van.

Hieronder vind je de mogelijke modules.

Sessie 1: een sterke (her)start

Een team gedijt onder heldere afspraken. Welke afspraken (kaders) zijn er al en kunnen we explicieter maken? Uitleg over dialoogregels en eigen aanvulling door het team. Welke extra afspraken moeten we maken om lastige patronen te doorbreken (bijv. ‘block means work’, verjaringstermijn feedback)?

Sessie 2: wie is u?

Intensieve sessie over de teamleden. Wie ben je, waar zit je rode knop, wanneer ben je op je best en wat heb je geleerd in je familieleven over teams? We gaan online met elkaar de diepte in. Van tevoren sturen we je vragen toe om je voor te bereiden.

Sessie 3: heldere en uitdagende teamdoelen

Van tevoren individueel nadenken over teamdoelen, in de sessie alle input terugbrengen tot 3 max 5 teamdoelen. We doen dit door groep in subgroepen (rooms) op te splitsen net zolang totdat we met de hele groep discussiëren over de belangrijkste teamdoelen. Resultaat is een heldere korte lijst met jullie doelen waaraan iedereen heeft bijgedragen.

Sessie 4: individuele talenten en valkuilen

Welke talenten hebben we aan boord? Wat laat je nog weinig zien en hebben we nodig? Wie gaat waarvoor zorgen in dit team en waar gaat het team jou mee helpen? Resultaat is overzicht van alle teamleden: wat ze brengen en halen op een sheet. Belangrijk is hierin om je talent in te zetten voor het team en je hulpvraag te stellen aan het team.

Sessie 5: eigenaarschap in teams

Hoe neem je verantwoordelijkheid voor het hele team? En hoe spreek je dezelfde taal daarover? Het mooiste model daarover: de cirkel van acht, geeft taal en is een enorme eye-opener. Van tevoren krijg je uitleg via een filmpje erover en in de sessie werken we het model verder uit.

Sessie 6: teamfasen en waar staan jullie?

Van tevoren filmpje kijken over teamfasen en teambliksemmeter invullen. In sessie kijken naar de fase waarin jullie zitten en wat nodig is voor volgende stap. Zowel in aansturing als in acties.

Sessie 7: regressie en andere groepsdynamische fenomenen

Teams onder druk vallen terug. Logisch. Hoe herken je terugval in gedrag en hoe ‘stuiter’ je terug? Hoe ga je om met zwarte schapen, achtergrond voorgrond principe, enz. Na uitleg gaan jullie met elkaar discussie over wat er in jullie team speelt. Taboedoorbrekend.

Sessie 8: Loslaten is krachtig

Je hebt veel van jezelf en anderen gezien. Nu is het tijd om te kiezen en vooral los te laten. Want om een sterk team te zijn moet je bereid zijn een deel van je ego, je patronen in te leveren voor het algemeen belang. Wat is dat voor jou? We bespreken het en in een mooi ritueel nemen we er afscheid van.

Sessie 9: Aansprekende teams

Een sterk team spreekt elkaar op tijd aan. Hoe doe je dat? Welke vaardigheid heb je dan nodig en hoe maak je er niet eenrichtingverkeer van maar een echte dialoog? Met het team doen we aan het einde een mooie feedbackoefening.

Keuzesessie 1: Besluiten nemen in teams

Eerst uitleg BOB-model via filmpje vooraf. Dan interactieve sessie waarin jullie eerst opdracht kijken of de theorie is geland en dan een leuke en lastige opdracht met elkaar moeten oplossen (online!). Nabespreken op patronen en dan koppelen aan BOB-model.

Keuzesessie 2: verbindend communiceren in teams

Vaak communiceren we vergelijkend in teams. Dat wil zeggen: veel zenden, weinig vragen, elkaar overtuigen en vanuit eigen belang spreken. Verbindend communiceren is anders. We geven je er een checklist voor en oefenen ermee.

_DSPL_TEAM_MEMBER
Tica Peeman, Directeur, trainer, (team)coach
   
_DSPL_TEAM_MEMBER
Marleen Zonnenberg, Trainer, teamcoach
   

open trainingen

DISPLAY ALL TRAINING PAGES (THEMES), WITH TRAININGS INCLUDED
FTR