WOENSDAG 22 FEBRUARI 2017 door Phyleen

De VIS manier van beoordelingen

Beoordelingsgesprekken gaan bij ons net iets anders. We doen aan beoordelingen omdat we willen blijven ontwikkelen, groeien en leren. We willen kijken wat er goed ging afgelopen jaar en wat er volgend jaar beter kan. Als trainer, als team en als organisatie. Maar trainen is best een eenzaam vak: vaak zijn we alleen op pad en we zien elkaar eigenlijk maar weinig aan het werk. Dus hoe beoordelen we dan, en waarop?

Lees meer...
WOENSDAG 4 JANUARI 2017 door Rutger en Phyleen

Constant moeten en de cognitieve truc

In de categorie Mindful Mail mailen Rutger en Phyleen over mindfulness en de toepassing hiervan thuis en op de werkvloer. In deze blog schrijven ze over mindfulness in een maatschappij waarin het veel gaat over verwachtingen, presteren en resultaten.

Lees meer...
WOENSDAG 16 NOVEMBER 2016 door Tica Peeman

Moedige gesprekken in organisaties voeren

Ergens zijn we het verleerd of misschien hebben we het wel nooit gedaan, maar het is nu zo hard nodig; moedige gesprekken voeren in organisaties. Ik zie te veel overspannen managers, onzekere medewerkers en voel veel angst in organisaties waar ik rondloop. En soms zelfs onveiligheid en norm overschrijdend gedrag.

Lees meer...
DINSDAG 20 SEPTEMBER 2016 door Rutger & Phyleen

Mindful communiceren

In de categorie Mindful Mail mailen Rutger en Phyleen over mindfulness en de toepassing hiervan thuis en op de werkvloer. In deze blog schrijven ze over mindful communicatie: hoe is het om de ander pure aandacht te geven en hoe kun je dat doen, ook in het snelle dagelijkse leven.

Lees meer...
WOENSDAG 7 SEPTEMBER 2016 door Tica Peeman

Leiderschap in quotes

Eigenlijk heb ik er een bloedhekel aan: quotes. Zeker nu duizenden mensen hun favoriete uitspraken de hele wereld in sturen. En toch kan een quote ook heel veel verhelderen. Zoals ook mijn onderwerp: het nieuwe leiderschap.

Lees meer...
ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2016 door Phyleen Mattaar

Hoe we leren

Geschreven door Phyleen Mattaar

Wat was jouw belangrijkste leermoment? En waarom? Wat gebeurde er waardoor je leerde? Wat heeft dat gestimuleerd? En wat leverde dat je op?

Lees meer...
VRIJDAG 12 AUGUSTUS 2016 door Loes Berkhout

Hokjesbehoefte

Blog over de Summer Session Insights Discovery bij VIS
Door Loes Berkhout

Mijn eerste ontmoeting met VIS is direct confronterend. Ik beland (na een 3 uur trip naar Katwijk aan Zee) met mijn neus midden in de zomerworkshop ‘Insights Discovery’. Stralend verwelkomt trainer Leontien me en staan de andere deelnemers rondom een twistermat met kleuren en menstypes. Direct voel ik in mijn buik dat zo’n mensindeling enige weerstand bij me oproept. Ik neem me voor om daar, ondanks mijn oer pleaser neigingen, trouw naar te luisteren. Ik dank VIS nu al voor de moed die ik mag oefenen om nìet op mijn automatische piloot de vriendelijke, lieve, enthousiasterik te spelen.

Lees meer...
DINSDAG 2 AUGUSTUS 2016 door Raymon Geurts

Transformatie naar gelukkige zelforganisatie?!

Raymon Geurts: "In deze vijfde blog daag ik mijzelf uit om toch op hoofdlijnen de methode te beschrijven die wij in de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld. Het is een sneuvelversie en bij elk project en elke interventie leren wij bij en passen wij dit aan."

Lees meer...
MAANDAG 1 AUGUSTUS 2016 door Tica Peeman

Zelforganiserende teams, deel 1

In veel organisaties wordt het organisatiemodel in deze tijd op zijn kop wordt gezet om de aansluiting op de klant (weer) te vinden. Het is helder dat die aansluiting alleen kan ontstaan door mensen op de werkvloer zoveel mogelijk eigenaarschap te geven. Zelforganisatie, wordt dat vaak genoemd. Mijn leermeester op het gebied van zelforganisatie en andere vormen van nieuw organiseren Raymon Geurts, beschrijft zelforganisatie altijd mooi als een zwembad met betonnen randen. Daarbinnen is het lekker en vrij zwemmen, bots je tegen de rand, dan doet dit zeer.

Lees meer...
 
© Copyright 2018 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs