VIS het bedrijf

onze ambitie, waarden en cultuur

 

De naam VIS

De naam VIStrainingen is geboren uit eigenwijzigheid; we wilden niet de achternamen van de oprichters gebruiken als naam voor het bedrijf (wat erg gebruikelijk was en is) en vonden de associaties die wij bij vis hadden, goed passen bij ons: helder, in beweging, zuiver, doorzichtig.

Onze waarden en onze missie/slogan

Wij zijn een hartstikke mooi bedrijf, althans dat vinden we zelf. VIS is een bedrijf met vakidioten, doeners, dromers, extraverts, introverts en bovenal gedreven en vakkundige mensen. Vertrouwen is onze kernwaarde en van daaruit werken we met elkaar en onze klanten. Vertrouwen betekent voor ons, onder andere, zo transparant en open mogelijk zijn. Dat vertalen we in dat alles bij ons is in te zien en er veel openheid, vertrouwen en kwetsbaarheid naar elkaar en anderen toe is. Het vertaalt zich ook in hoe we als mens en trainers opereren: open over onze eigen ontwikkeling, twijfels en vragen en weinig gedoe. We zijn wie we zijn, geen goeroes, we zijn op ons best onszelf. We houden van eenvoud, duidelijkheid en we gaan uit van mogelijkheden in plaats van wat niet kan.

We geloven in ‘you practice what you teach’ en dus zijn we zelf actief aan de slag met onze eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van VIS als bedrijf. We volgen regelmatig zelf trainingen (en weten dus zo ook weer wat deelnemers meemaken) en houden onze kennis en vaardigheden up-to-date. We zijn niet snel tevreden en altijd op zoek naar verbeteringen. We werken vanuit onze waarden vertrouwen, plezier, eenvoud, verbinding en duurzame ontwikkeling.

Onze slogan is: ‘van willen naar doen, struikelen mag’. We willen dus niet alleen praten over verbeteringen, maar deze ook omzetten in actie. Fouten maken is daarbij een noodzakelijk onderdeel, wij noemen dit: ‘vrolijk blunderen’ of ‘stralend falen’.

Onze ambitie

Ons ambitie is zoveel mogelijk leiderschap in organisaties creëren. Leiderschap gaat over bewuste positieve keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel en actief je invloed vergroten. We geloven dat organisaties mooiere plekken worden als mensen (persoonlijk) leiderschap laten zien. We geloven dat dit voor elk niveau geldt en houden ons daarom nu ook druk bezig met Nieuw Leiderschap.

Hoe we kijken naar trainen

We zien trainingen als een hulpmiddel om mensen en organisaties verder te ontwikkelen. Volgens ons kan dat nooit alleen op vaardighedenniveau of alleen op houdingniveau; we doen het dus allebei. We denken ook dat dit nooit los van de organisatiecontext kan. Daarom luisteren we, analyseren wat het probleem is, leggen onze expertise ernaast en bedenken samen de beste oplossing. En dat hoeft niet perse een training te zijn!

We worden er gefrustreerd van als de trainingen weinig impact hebben. Daarom maken we ons ook druk om de plaats, transfer en borging van de trainingen. We zijn er nog lang niet, maar wel op weg om onze aanpak, visie en trainingen zo te ontwikkelen dat ze onderdeel worden van een succesvol verandertraject. Daartoe werken we samen met andere bedrijven en denken we continu na over nieuwe en betere borgingsinstrumenten.

In onze trainingen draait het altijd om zelfbewustzijn en toepasbaarheid. We streven ernaar dat iedere deelnemer de training ervaart als plezierig en leerzaam. We trainen op onze manier; met humor, diepgang, confrontaties, scherpte, kennis, nuchterheid en afwisseling.

VISgegevens

Informatie aanvragen

 
 
© Copyright 2018 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs