PE-training Motiverende Mediation

Locatie: Katwijk

Training voor scheidingsmediators en familierechtadvocaten! PE-training, MfN geaccrediteerd.

Je kent ze vast: de ouders die van alles roepen en vinden 'in het belang van het kind' terwijl jij voelt dat ze met hun eigen belang bezig zijn. Hoe haal je ouders uit de vechtstand en breng je hun focus écht naar het belang van hun kind?

In deze training passen we de meest effectieve onderdelen en principes van motiverende gespreksvoering toe op de praktijk van scheidingsmediation. In de workshop leer je:
• hoe je ouders kunt beïnvloeden en motiveren om oplossingsgericht te communiceren
• hoe je de behoefte achter de klacht kunt achterhalen
• hoe ouders hun gezamenlijk belang vinden in de zorg voor hun kind en vanuit hier als ouders en niet als ex-partners in de mediation zitten
• hoe je het zelfcorrigerend vermogen van ouders kunt stimuleren
• hoe je ouders intrinsiek kunt motiveren, waardoor er een duurzaam en houdbaar ouderschapsplan op tafel komt, in het belang van het kind

Deze PE-training heeft tot doel om vechtende ouders aan de mediationtafel uit de vechtstand te halen en door middel van de beste en meest effectieve technieken uit de motiverende gespreksvoering hun focus terug op hun gezamenlijk belang te krijgen: de zorg voor hun kind. Trainer is Phyleen Mattaar, die jarenlang kennis en ervaring heeft met het werken met scheidingsprofessionals vanuit haar rol als ervaringsdeskundige en hoofdtrainer bij Villa Pinedo. Dit zorgt dat deze training niet een algemene cursus in motiverende gespreksvoering is. De technieken uit deze theorie/methode zijn specifiek toegepast op de werkpraktijk van de deelnemers. Korte brokken theorie worden afgewisseld met oefenen, oefenen, oefenen. Het is een PE-training op de VISmanier. De expertise van VIStrainingen ligt in het leren en ontwikkelen en deze cursus is dan ook gebaseerd op de nieuwste kennis die er is met betrekking tot leertechnieken. Het leerrendement van deze training is daarom zo hoog mogelijk.

Datum en tijd

Woensdag 1 november 2017 09.00-17.00u

Mediatorsfederatie_Nederland_Kwaliteitsregister_PE72

Accreditatie

MfN geaccrediteerd in categorie 1a voor 8 PE punten.

Locatie

Het inspirerende kantoor van VIStraingen in Katwijk aan Zee.

Kosten

€400 ex. BTW. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie/thee en werkmateriaal.

Direct aanmelden

Uw gegevens

Geslacht
Naam
*
Organisatie
Telefoon
*
E-mailadres
*
Geboortedatum
Vooropleidingen
Functie

Factuuradres

E-mailadres
*
Postadres
(en indien gewenst naam en/of ordernummer)

Gewenste opties

Gewenste datum

Akkoordverklaring

Ik verklaar mij akkoord met de voorwaarden *
 
 
 
© Copyright 2018 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs