Mindfulness - MBSR

Locatie: Kantoor VIStrainingen Katwijk

Introductiemeditatie

VIStrainingen geeft vanaf 2016 mindfulnesstrainingen onder begeleiding van onze collega Rutger van der Windt. Het is een prachtige training om in de hectische tijden tot rust te komen, jezelf beter te leren kennen en meer te leren genieten van wat er is. We nodigen je van harte uit om deze bijzondere training te gaan ervaren.

Omschrijving

Deze mindfulnesstraining volgt het MBSR format (Mindfulness Based Stress Reduction). Dit is het oorspronkelijke programma zoals Jon Kabat-Zinn dat ruim 30 jaar geleden heeft ontwikkeld. Jon Kabat-Zinn is een moleculair bioloog en Zen beoefenaar die deze training in de jaren 70 heeft ontwikkeld om mensen met chronische pijnklachten te helpen met het omgaan met deze klachten. Ondertussen is gebleken dat de training ook helpt op veel andere terreinen.

De training bestaat uit acht middagsessies van 2,5 uur en een stiltedag van 8 uur. Iedere sessie heeft een thema. De training beslaat 8 weken: een periode die goed is te overzien en toch voldoende is voor een grondige kennismaking met mindfulness. Mindfulnesstraining is geen theoretische, maar juist een praktische training. Je leert door te ervaren. Vaste onderdelen van iedere sessie zijn: - begeleide aandachts- en concentratieoefeningen; - bewegingsoefeningen; - zit- en loopmeditatie. Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Hierdoor wordt de opmerkzaamheid verder verscherpt. Aandacht trainen is een vaardigheid en vraagt om oefening. Tijdens de trainingsperiode is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de trainingsperiode ben je dagelijks ongeveer drie kwartier per dag bezig met oefenen. Vooraf vindt een (telefonisch) kennismakingsgesprek met de trainer plaats om te zien of de training bij jouw verwachtingen past.

Beoogd resultaat training

In deze training train je je aandacht, je verruimt je bewustzijn, vergroot je zelfkennis en creëert meer keuzevrijheid voor jezelf. Verder is het bewezen dat de mindfulnesstraining bijdraagt tot blijvende vermindering van: • stress-symptomen • (chronische) pijn • depressie en angst • slaapproblemen en vermoeidheid • psychische gevolgen van ziekte en tegenslag. Daarnaast verbeter je de volgende vaardigheden: • omgaan met stressvolle gebeurtenissen • meer energie tot je beschikking hebben • je kunnen concentreren (je piekert minder) • grenzen aangeven (je hebt meer zelfvertrouwen) • het hier en nu intensiever beleven en er meer van genieten.

Doelgroep

Mindfulnesstraining is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn leven en bereid is op een nieuwe manier naar zijn eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Mindfulnesstraining is voor iedereen die:

  • beter wilt leren omgaan met moeilijke emoties;
  • minder met gedachten bezig wil zijn (piekeren);
  • zich in een druk leven beter staande wil houden;
  • meer momenten wil vinden van genieten, rust en inkeer; 

Programma

Sessie 1: De automatische piloot
Sessie 2: Omgaan met hindernissen
Sessie 3: De ademhaling als anker
Sessie 4: Aanwezig blijven
Sessie 5: Toestaan/ laten zijn/ accepteren wat er is
Sessie 6: Gedachten zijn geen feiten
Stiltedag
Sessie 7: Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
Sessie 8: En nu verder……

De sessies zijn van 13.30 uur tot 16.00 uur.
De stiltedag is van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 950,- per persoon inclusief koffie/thee en lunch op de stiltedag en exclusief BTW.
Aanmelden kan hieronder.
De training vindt plaats in de mooie, rustgevende ruimte van VIStrainingen aan het Vuurbaakplein 11 in Katwijk aan zee op 100 meter lopen van het strand.

Datum

Stuur een mailtje naar rutger@vistrainingen.nl als je interesse hebt om deel te nemen!

Trainer

Rutger van der Windt

Rutgerpolaroid

Direct aanmelden

Uw gegevens

Geslacht
Naam
*
Organisatie
Telefoon
*
E-mailadres
*
Geboortedatum
Vooropleidingen
Functie

Factuuradres

E-mailadres
*
Postadres
(en indien gewenst naam en/of ordernummer)

Gewenste opties

Gewenste datum

Akkoordverklaring

Ik verklaar mij akkoord met de voorwaarden *
 
 

 

Meer informatie?

Download hier het PDF bestand

 
© Copyright 2018 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs