Leren kijken in de spiegel door mentaliseren

Locatie: Berckeley Square, Haparandadam 7-B4, Amsterdam

‘Zoals ik het zie, zo is het ook’.


Mensen met weinig zelfreflectie gaan ervan uit dat hun kijk op de werkelijkheid de waarheid is. Ze hebben vaak ook moeite zich in te leven in anderen. Als manager of coach vraag je je dan af: hoe kan ik daarmee omgaan? Hoe kan ik zelfreflectie en inlevingsvermogen bevorderen? Zowel bij individuen als in teams.


Deze middag gaat René Meijer, co-auteur van het boek ‘Mentaliserend coachen. Bevorder zelfreflectie en inlevingsvermogen in organisaties’ (Boom, 2016), in op de achtergronden van mentaliseren, de methode mentaliserend coachen en de relatie met leren in organisaties.

 

Mentaliseren

Mentaliseren betekent: kunnen voelen en denken over je eigen voelen en denken en dat van anderen. Het houdt in dat je kunt begrijpen waarom je zelf doet zoals je doet (zelfreflectie). En dat je snapt dat gedrag van anderen gedreven wordt door gevoelens, gedachten en bedoelingen (inlevingsvermogen). Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Mentaliseren is zeker niet alleen iets cognitiefs en mentaals. Integendeel: juist de relatie tussen voelen en denken staat centraal, omdat emoties altijd een rol spelen in interacties.


Mentaliserend coachen

Mentaliserend coachen is een respectvolle methode om zelfreflectie en inlevingsvermogen, dus mentaliseren, te bevorderen. Kennis van de achtergronden van mentaliseren biedt inzicht in waarom sommige mensen weinig reflectievermogen hebben. De methode mentaliserend coachen geeft handreikingen voor coaches en leidinggevenden om zelfreflectie, inlevingsvermogen en leren in organisaties te bevorderen.
Als (team)coach bieden de gesprekstechnieken een uitbreiding van je professionele repertoire. Om in te zetten als aanvulling op je bestaande coachmethoden, als de cliënt niet kan reflecteren.
Als leidinggevende ontdek je interventies voor het omgaan met medewerkers en teams met weinig mentaliserend vermogen. Je krijgt concrete handvatten om bij oplopende spanningen en gebrekkig inlevingsvermogen het team vlot te trekken. En je krijgt aangrijpingspunten om leren te bevorderen.

 

Waar

In de huiskamer van Berckeley Square, op de Bonte Zwaan aan de Haparandadam 7-B4 in Amsterdam.

Wanneer

20 april 2018. Inloop vanaf 12u en we starten stipt om 12.30u! Om 16.30u ronden we af.

Waardebepaling achteraf

Vaste kosten zijn €20 voor locatie, koffie en wat lekkers. Daarnaast werken we op waardebepaling achteraf. We sturen je na de training een mail met wat jij de training waard vond. Dat bedrag komt dan, naast de vaste kosten, op jouw factuur te staan.

Direct aanmelden

Uw gegevens

Geslacht
Naam
*
Organisatie
Telefoon
*
E-mailadres
*
Geboortedatum
Vooropleidingen
Functie

Factuuradres

E-mailadres
*
Postadres
(en indien gewenst naam en/of ordernummer)

Gewenste opties

Gewenste datum

Akkoordverklaring

Ik verklaar mij akkoord met de voorwaarden *
 
 

 

Begeleider

René Meijer (1956, psycholoog) is mede-eigenaar/directeur van het Opleidingscentrum het Balkon (www.hetbalkon.nl) en werkt als manager, opleider, senior-trainer en coach met professionals uit profit-, nonprofit- en overheidsorganisaties. Hij specialiseerde zich in training en coaching op het gebied van groepsdynamica, management, teamontwikkeling, dramatechnieken, Voice Dialogue, psychopathologie & mentaliseren en persoonlijke effectiviteit.


René is co-auteur van de boeken ‘De hei op! Een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling’ (2015) en ‘Mentaliserend coachen. Bevorder zelfreflectie en inlevingsvermogen in organisaties’ (2016), beiden uitgegeven door Boom uitgevers Amsterdam.

 
© Copyright 2018 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs