Het Leerlab

Locatie: Katwijk en Amsterdam

Het eerste Leerlab is achter de rug en was een groot (GROOT!) succes. Nieuwe leerprincipes zijn ontstaan. Een tweede Leerlab is gepland, om door te kunnen blijven leren en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van leren bij te houden. Doe vooral mee, meld je aan!

Als je benieuwd bent naar de leerprincipes uit dit eerste Leerlab, meld je dan aan voor de Summer Session Leerprincipes!

Dan, het tweede Leerlab:

Zes dagen leren leren, wie heeft daar nu geen zin in? Wij wel! Daarom start binnenkort het tweede (!!) Leerlab van Happy Companies. Het Leerlab gaat natuurlijk over leren en vooral over leren in deze tijd. Want er gebeurt een hoop in het veld van leren en ontwikkelen. En al die ontwikkelingen kunnen ons helpen om leertrajecten beter en effectiever te maken waardoor het rendement voor organisaties en deelnemers toeneemt, maar leren ook onderdeel van werken wordt en leuker en uitdagender gaat zijn. Om die inzichten eigen te maken organiseert Happy Companies vanaf het najaar 2017 dus het Leerlab. Met een prachtige line-up van experts vanuit verschillende disciplines (oa neuropsychologie, didactiek, en de rest volgt!). Het Leerlab wordt ondersteund met een interactieve App en begeleid door Phyleen Mattaar en Tica Peeman.

leerlabfbad

Opzet

We starten in september 2017 en elke maand vindt een of twee bijeenkomsten plaats in Katwijk of Amsterdam. Dit is of een middag en avond of een ochtend en middag. Het eerste deel van de bijeenkomst wordt gegeven door de inhoudelijke expert, het tweede deel maken we met elkaar in de 'leergroep' zelf de vertaling naar onze eigen werkpraktijk. Het Leerlab staat open voor onze eigen collega’s van Happy Companies en collega’s van buitenaf.

De experts

De namen zijn bekend! Beschrijvingen van de verschillende dagen volgen.

13 september 2017: John van der Meij (breinleren)

Veel van ons dagelijkse (werkzame)leven functioneren mensen op de onbewuste, automatische piloot en wordt het bijbehorende gedrag gestuurd door onbewuste patronen, een belangrijke reden voor het achterblijven van resultaat. Een belangrijke factor voor meer succes blijkt te liggen in het gebruik maken van kennis die over het brein, en dan in het bijzonder met betrekking tot leren en ontwikkelen van mensen, op dit moment voorhanden is. Maar hoe leren mensen eigenlijk op hun werk en binnen hun organisatie? Wat gebeurt er in ons brein als we leren? En hoe kun je mensen stimuleren zich te ontwikkelen? Kennis over de hersenen helpt ons om menselijk gedrag te beïnvloeden. Om prestaties te verhogen, stress te reduceren en leerblokkades weg te nemen.

12 oktober 2017: Thomas Meijerink - Guidiance (digitale leerondersteuning)

Miljoenen (of zelfs miljarden) mensen checken dagelijks hun Facebook, Instagram of LinkedIn. Wat is de aantrekkingskracht van deze partijen en hoe kan je hun methodes zelf toepassen? En: hoe zorg je dat mensen effectief online van jou leren?

08 november 2017: Fares Boustanji (gevoelleren)

Leren door middel van het downloaden van informatie is beperkt. Echter leren door het voelen en ervaren is bijna onbeperkt. Laat je confronteren en inspireren, hoe groot en impactvol jouw wereld van gevoel is.

07 december 2017: Karin de Galan en Peter Baggen (didactiek en borging)

Hoe zorg je ervoor dat mensen echt leren van een training? Dat ze gemotiveerd raken, tijdens de training zienderogen vooruitgaan en het geleerde toepassen in hun werk of privéleven?

Die vraag fascineert Karin de Galan al vanaf de start van haar loopbaan. Vanuit de praktijk heeft ze een trainingsmethode ontwikkeld die echt resultaat heeft. Trainers die ermee werken, merken dat ze makkelijker trainen omdat ze deelnemers van meet af aan motiveren en veel meer resultaat behalen. De methode is praktisch, gedegen en zorgt voor flow in je trainingen.

Peter Baggen is de partner van Karin de Galan (in leven en in werk) en is bovendien wetenschapper. Hij heeft in de literatuur een psychologische theorie ontdekt die perfect verklaart waarom Karins methode zo goed werkt. Het gaat om het werk van Albert Bandura, één van de belangrijkste psychologen van de afgelopen zestig jaar en grondlegger van de sociaal-cognitieve theorie. Gebaseerd op diens werk zijn trainingsmethodes ontwikkeld die veel lijken op de methode van Karin.

In deze sessie leren jullie:

  • Hoe werkt de methode van Karin de Galan?
  • Wat kunnen we onderbouwen vanuit wetenschappelijk onderzoek? 
  • Wat betekent dat voor je eigen trainingen? Hoe kun je zorgen dat je deelnemers motiveert, en dat je de transfer van je trainingen verhoogt?

10 januari 2018: Erik op ten Berg (creativiteit en leren)

In deze sessie gaan we in op de “heartbeat of creativity”, de kunst van het divergeren en convergeren, het verschil maken tussen het denken in ideeën en het denken in acties; zodra je in staat bent om je oordeel uit te stellen is de weg open om veel meer opties te gaan zien; we gaan in op een aantal praktische denktechnieken om gemakkelijker outside-the-box te denken, en daarnaast om kansrijke ideeën om te zetten in realistische voorstellen; als je dit inbouwt in een leeromgeving worden de deelnemers nieuwsgieriger, nemen enthousiaster deel en voelen zich meer verbonden met de leerstof.

De zesde dag is nog niet ingevuld. We willen dat samen met jullie bepalen. Een mogelijk idee is om op die dag zelf een game te doen en dus te ervaren hoe games kunnen helpen bij leren.

 

Hoe het Leerlab werkt

In augustus bellen we je voor een telefonische intake en je krijgt dan tevens de toegangsgegevens voor de interactieve App. Als je wilt deelnemen aan de leergroep is het belangrijk dat je er alle dagen bij bent. In de leergroep maken we de vertaling tussen inleider en onze eigen werkpraktijk. Tussen de sessies door ontvang je dan ook filmpjes, opdrachten en andere inspiratie via de App.

Je kunt je ook aanmelden voor de losse lezingen. Je komt dan alleen de ochtend of de middag met de inleider en neemt dan niet deel aan de leergroep.

De data, tijden en locaties zijn:

13 september 2017: 09:00 – 17:00 uur, Katwijk.
12 oktober 2017: 09:00 - 17:00 uur, Amsterdam
8 november 2017: 09:00-17:00, Soest
7 december 2017: 13:00 – 20:00 uur, Amsterdam.
10 januari 2018: 13:00 - 20:00 uur, Amsterdam.
Inloop is vanaf 08:30 uur voor de ochtendmiddag sessies en 12:30 voor de middagavond sessies.

Kosten: waardebepaling achteraf!

Je betaalt van tevoren voor de locatie, de App en de catering 240 euro voor zes dagen,
exclusief BTW. Als je losse dagen meedoet, zijn de vaste kosten €20 zonder eten, of €40 mét eten. Na afronding van het Leerlab krijg je een factuur waarop je zelf invult wat je het Leerlab waard vond. We werken dus op basis van waardebepaling achteraf!

Opgeven?

Je kunt je opgeven via onderstaand aanmeldformulier.

Onze contactgegevens

Tica: tica@vistrainingen.nl, 06-26850636
Phyleen: phyleen@vistrainingen.nl, 06-10248454

Locatiegegevens

Amsterdam: Berckeley Square, Haparandadam 7-B4, 1013 AK.

Katwijk: VIStrainingen, Vuurbaakplein 11, 2225 JB.

 

Het wordt geweldig! Phyleen en Tica.

 

TicapolaroidPhyleenMattaarpolaroid

Direct aanmelden

Uw gegevens

Geslacht
Naam
*
Organisatie
Telefoon
*
E-mailadres
*
Geboortedatum
Vooropleidingen
Functie

Factuuradres

E-mailadres
*
Postadres
(en indien gewenst naam en/of ordernummer)

Gewenste opties

Gewenste datum

Akkoordverklaring

Ik verklaar mij akkoord met de voorwaarden *
 
 

Download 

Om een indruk te krijgen van de opzet kun je vast de brochure van vorig jaar bekijken
Download hier de PDF versie met alle informatie

Over de inleiders

2016080311.39.56

John van der Meij

Heeft ruime ervaring als coach/therapeut/ trainer en als docent in het hoger onderwijs , waarvan de laatste 30 jaar in de toegepaste neurowetenschappen. Systemische opleidingen gevolgd bij Johannes Schmidt, Parre en Deden, Phoenix en Weisfelt en Partners. Sinds 15 jaar heeft hij een bloeiende coachings/ trainingspraktijk Trilemma ( www.trilemma.nl) waar hij naast het individueel begeleiden van cliënten, onderwijs geeft over interpersoonlijke en contemplatieve neurowetenschappen. Daarnaast geeft hij al jaren systemische, lichaamsgerichte en bewustzijnstrainingen.

foto

Thomas Meijerink

Thomas is als sinds zijn 13e bezig met de mogelijkheden van het internet. Vanaf 2010 is hij als internetondernemer bezig en heeft hij nu een online learning software bedrijf. De interactie tussen mens en computer, en hoe zich dit in de toekomst zal ontwikkelen boeit hem mateloos.

FaresBoustanji

Fares Boustanji

karindegalan

Karin de Galan

Karin de Galan is een bevlogen trainer met 25 jaar ervaring. Zij is de drijvende kracht achter de galan school voor training. Ze ontwikkelde een eigen didactisch model om trainingen te ontwerpen en te verzorgen. Ze publiceert geregeld nieuwe boeken en artikelen. Karin heeft intussen samen met haar collega’s bij de School voor training duizenden trainers getraind en opgeleid. Van de boeken die ze schreef over het vak zijn bijna 60.000 exemplaren verkocht. 

erik_otb

Erik op ten Berg

Erik op ten Berg is een creativity professional. Dat betekent dat hij zich helemaal heeft gespecialiseerd in hoe je het creatief denken bij mensen zo maximaal mogelijk kunt aanzetten en kunt ontwikkelen. Als achtergrond heeft hij ondermeer de unieke “MSc in Creativity”. Erik heeft zijn eigen bedrijf Pioen consult en is als partner verbonden aan het Vlaamse Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Hij verzorgt brainstormsessies in allerlei soorten en maten. In zijn rol als trainer en coach leert hij mensen hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van hun creatieve vaardigheden. Vaak heeft dit te maken met veranderingen en innovatie. Creativiteit is de kunst van het denken met een bochtje. De kunst van het doorbreken van patronen en nieuwe originele oplossingen vinden. Voor Erik is dat hetzelfde als productief denken of op een realistische manier outside-the-box denken. Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinairy! Dit is voor Erik (1963) de essentie van wat hij je probeert te laten ontdekken.

 
© Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden door Vis Trainingen - Sitemap
Website door Fuzz Dogs